SGR, uw reisgeld veilig zonder extra kosten

De meeste vakanties verlopen soepel. De mooie omgeving, prachtige indrukken, culturele bezoeken of ontspannen tijd met uw gezin hebben u weer veel energie opgeleverd. Gelukkig maar. Maar soms verloopt het anders ...

U heeft een vakantie geboekt en plotseling is daar het bericht dat de reisorganisatie waar u heeft geboekt in financiële problemen is of zelfs failliet gaat. Weg vakantie. Weg geld. Het zal u maar gebeuren. Of u bent al op uw vakantiebestemming en uw reisorganisatie blijkt niet te hebben betaald voor uw verblijf of terugreis. En ja, daar staat u dan.

Maar gelukkig heeft u geboekt bij een reisorganisatie die is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)! Uw reisgeld is veilig zonder extra kosten.

SGRZ

Sinds 1 juli 2018 geeft SGR alleen nog garantie aan natuurlijke personen (zogenoemde B2C verkopen).
Wij verwijzen zakelijke opdrachtgevers en reisorganisatoren die (ook) aan zakelijke klanten verkopen (zoals aan bedrijven, scholen en verenigingen) naar de website van SGRZ, www.sgrz.nl.

Boeken bij SGR-reisorganisatie

SGR staat garant voor uw vooruitbetaalde reisgeld of zorgt er bijvoorbeeld voor dat uw verblijf of terugreis in dit soort situaties alsnog wordt betaald. Maar let op: SGR staat alleen garant wanneer u boekt bij een reisorganisatie die is aangesloten bij SGR! Check daarom - voordat u een reis boekt - of uw reisorganisatie ook echt bij SGR is aangesloten. Want alleen dan valt uw vooruitbetaalde reisgeld onder de SGR garantie. En boeken bij een SGR-reisorganisatie kost u bovendien niets extra. Altijd doen dus!

Meer weten over garantie en dekking SGR?

Wilt u meer weten over de garantie en de dekking van SGR, lees dan de volledige garantieregeling en in het bijzonder artikel 3 door. Of kijk ook eens bij de veel gestelde vragen.

Missie

SGR ontzorgt de reiziger door garant te staan voor vooruitbetaalde reisgelden wanneer de reiziger een reis geboekt heeft bij een aangesloten organisatie. SGR vormt een belangrijke schakel in de reisbranche en is een betrouwbare en van waarde toevoegende partner.