Sembono Travel BV h/o Aireka, GoAmerika, GoMotorbiking en GoBrazil: Financieel onvermogen

27 augustus 2019

Op 27 augustus 2019 heeft Sembono Travel BV te Amsterdam financieel onvermogen bij SGR aangemeld. Sembono handelt onder de namen Aireka, GoAmerika, GoMotorbiking en GoBrazil (nader: Aireka).

Informatie voor klanten die al op vakantie zijn, volgt zo spoedig mogelijk. In alle gevallen geldt dat de in uw bezit zijnde vliegtickets geldig blijven. De terugvlucht naar Nederland zal dus geen problemen opleveren.

Consumenten die rechtstreeks bij Aireka een reis onder de SGR garantieregeling hebben geboekt, ontvangen binnenkort een bericht met instructies hoe zij reeds vooruitbetaalde reissommen van SGR terugbetaald kunnen krijgen.
Klanten die al in het bezit zijn van de vliegtickets (zie PNR-nummer in uw reisbescheiden) kunnen die vliegtickets gebruiken. De aanvullende diensten (zoals accommodatie, motorhuur ed), die onder de garantieregeling van SGR gedekt zijn, zijn door Aireka niet betaald en kunnen dan ook niet door Aireka aan u geleverd worden.

Gebruikt u uw tickets? En betaalt u ter plaatse voor uw accommodatie of bijvoorbeeld motorhuur? Dan kunt u na terugkomst het voor deze reisonderdelen betaalde bedrag bij SGR claimen.

Consumenten die via een reisbureau hebben geboekt, kunnen bij dat reisbureau terecht voor meer informatie.

Heeft u alleen een vliegticket geboekt? SGR geeft géén garantie op losse vliegtickets.

U kunt een vordering indienen bij de curator voor kosten die niet worden gedekt door SGR. Bezoek de website www.crediteurenlijst.nl en zoek in het blauwe blokje “Insolventie gegevens” op Sembono Travel B.V.

In alle gevallen geldt dat wij u dringend adviseren geen betalingen meer aan Sembono Travel BV/Aireka te doen voor nog niet aangevangen reizen, ook niet op uitdrukkelijk verzoek van een eventueel aangestelde curator. Betalingen gedaan na 27 augustus 2019 worden niet meer door SGR gegarandeerd.

Uw eventuele vragen mag u mailen naar goamerika@sgr.nl