Termijn Reisvoucher verlopen en nog geen terugbetaling ontvangen?

25 maart 2021

Van de eerst uitgegeven Reisvouchers is inmiddels de terugbetalingstermijn van 12 maanden na uitgifte verlopen. Misschien ook die van jou. Ondanks dat de garantie op deze Reisvoucher is verlengd met maar liefst 4 maanden, en daarmee jouw voucher nog steeds is gedekt door SGR, wil je natuurlijk je geld terug.

Goedkeuring
Ook reisondernemingen willen jou graag terugbetalen. Sommige bedrijven hebben reeds betaald, maar veel ondernemers hebben daarvoor echt het Voucherfonds nodig. Dit fonds staat klaar, maar wacht op een definitieve goedkeuring van de Nederlandse Staat en van de Europese Commissie. SGR verwacht dat deze toestemming nu niet lang meer op zich laat wachten en dat reisbedrijven dan snel over kunnen gaan tot terugbetaling.

Geduld
Tot die tijd willen wij je vragen toch nog even geduld te hebben. En weet dat je verzekerd bent van terugbetaling, want de garantie op je Reisvoucher blijft, dus je geld is gegarandeerd. Hoe hoger de druk op de reisonderneming, hoe groter de kans op een faillissement. En dat helpt ook niet mee, want dat vertraagt alleen maar het terugbetalen. Dat is het laatste wat we willen.

Wij hebben er alle vertrouwen in dat in de komende weken het Voucherfonds wordt goedgekeurd, dat we reisondernemingen dan snel kunnen voorzien van een lening en dat jij je Reisvoucher kan inwisselen.

Zie ook onze laatste berichten over de Reisvoucher:
Maak je niet ongerust garantie blijft
SGR beschermt de consument volledig 
Veelgestelde vragen