Terugbetaling Reisvouchers gestart, maar heb geduld

21 april 2021

Het Voucherfonds, waar veel reisbedrijven op hebben gewacht om reizigers te kunnen terugbetalen, staat klaar, en is goedgekeurd door de Nederlandse Staat en de Europese Commissie. Inmiddels hebben verschillende reisbedrijven ook een lening gekregen uit dit fonds en zijn de eerste reizigers terugbetaald.

Maar, omdat natuurlijk nog niet alle bedrijven een lening hebben toegezegd gekregen en het proces van terugbetalen zorgvuldig moet gebeuren, vragen wij je nog even geduld te hebben.

We begrijpen dat je natuurlijk je geld terug wil, en dat gaat ook gebeuren. En je hoeft niet bang te zijn dat je Reisvoucher ‘verloopt’, want de SGR-garantie op jouw Reisvoucher is 12 maanden na uitgiftedatum verlengd met maar liefst 4 maanden, zodat je geen financieel risico loopt. ​SGR, het Voucherfonds en de bij SGR aangesloten reisonderneming bij wie je hebt geboekt zijn nu druk bezig met het terugbetalingsproces. Dit moet natuurlijk zorgvuldig gebeuren. Maak je dus niet ongerust, je geld is en blijft beschermd. Heb je vragen? Kijk voor antwoorden op jouw vragen op www.sgr.nl/veelgestelde-vragen/#voucher-garantie.