Travel 2000 BV h/o Travelon: financieel onvermogen.

Bron: | 24-03-2016

Op 24 maart 2016 heeft Travel 2000 BV te Alkmaar (voorheen Alphen aan den Rijn) financieel onvermogen bij SGR aangemeld. Travel 2000 BV handelt onder de naam Travelon.
 
Travelon was deelnemer aan SGR tot en met 29 januari 2016.
 
Consumenten die voor of op 29 januari 2016 rechtstreeks bij Travelon een reis onder de SGR-garantieregeling hebben geboekt, welke reis niet al eerder is geannuleerd en terugbetaald, en die wegens het financieel onvermogen niet meer op reis gaan ontvangen binnenkort van SGR een bericht met instructies hoe zij reeds vooruitbetaalde reissommen van SGR terugbetaald kunnen krijgen. Zij kunnen ook vooruitlopend op dit bericht via de pagina Schade claimen op deze site hun schadeclaim indienen.
 
Consumenten die na 29 januari 2016 rechtstreeks bij Travelon een reis hebben geboekt en niet meer op reis gaan kunnen per e-mail contact opnemen met Travelon.
SGR kan voor deze groep geen uitkering doen omdat op deze boekingen geen SGR-garantie van toepassing is.
 
Consumenten die via een zogenoemde dealwebsite (zoals Groupon, of Actie van de Dag) een voucher voor Travelon hebben gekocht kunnen contact opnemen met de dealwebsite. Deze groep consumenten kan niet rechtstreeks bij SGR een schadeclaim indienen.
 
In alle gevallen geldt dat wij consumenten dringend adviseren geen betalingen meer aan Travelon te doen voor nog niet aangevangen reizen, ook niet op uitdrukkelijk verzoek van een eventueel aangestelde curator.
 
Voor boekingen gedaan voor of op 29 januari 2016 geldt dat betalingen op deze boekingen gedaan na 24 maart 2016 niet door SGR worden gegarandeerd.
Boekingen die zijn gemaakt na 29 januari 2016 worden niet door SGR gegarandeerd, ongeacht de betaaldatum. Op deze boekingen is de SGR-garantieregeling niet van toepassing.