Update: Tenzing

27 juli 2020

SGR/SGRZ heeft op 27 juli 2020 een bestand van de curator ontvangen voor reeds geannuleerde reizen t/m 31 augustus 2020 en waarvoor vouchers zijn uitgegeven door Tenzing. SGR/SGRZ zal dit bestand gaan analyseren. Heb je als reisagent een voucher van Tenzing ontvangen, dan ontvang je binnenkort van SGRZ een e-mail met instructies voor het indienen van een retailclaim. Hou ook de website van SGR en SGRZ in de gaten.

Let op: zorg ervoor dat de opgave van de SGRZ gebruikersbijdrage is gedaan tot eind juni 2020. Dit geldt voor alle boekingen gemaakt met SGRZ retail garantie (ad € 1,25 per boeking).

Voor Tenzing reizen vanaf 1 september 2020 bekijkt de curator of de reis alsnog kan worden uitgevoerd. Hou de website van SGR in de gaten voor nadere mededelingen, die naar verwachting begin augustus worden gedaan. Hierbij geldt dat voor de meeste reizen al een lijndienst vlucht is geboekt en betaald. Er is dus een geldig ticket uitgegeven op naam van de reiziger.

Let op: de reisovereenkomst met Tenzing is niet automatisch door het faillissement ontbonden. Zowel de curator als SGR zou kunnen besluiten om de reis alsnog uit te voeren, als er geen in- of uitreisbeperkingen zijn op de bestemming van de betreffende boeking. Sluit voor de klant geen nieuwe overeenkomst af, zolang niet duidelijk is of de reis alsnog wordt uitgevoerd. Hou daarvoor de website van SGR en SGRZ in de gaten, mededelingen hierover worden begin augustus verwacht.

In elk geval: bel of mail SGR/SGRZ niet. Wij hebben geen informatie over de reis. Je ontvangt van ons zo spoedig mogelijk een bericht.