Faillissement Holland Norway Lines BV

4 september 2023

Update 25-10-2023
Inmiddels heeft SGR alle klantgegevens ontvangen en hebben alle klanten van HNL Travel BV een uitnodiging ontvangen om een claim in te dienen bij SGR. 
Heb je geen uitnodiging per e-mail ontvangen? Stuur dan een bericht naar sgr@sgr.nl onder vermelding van ‘HNL Travel BV’.

Op 04-09-2023  is bekend geworden dat Holland Norway Lines BV failliet is verklaard. Holland Norway Lines BV is geen deelnemer van SGR. Dit betekent dat klanten die reisovereenkomsten hebben met dit bedrijf geen beroep kunnen doen op de garantie die SGR biedt in het geval van een financieel onvermogen of faillissement van een deelnemer.

Via de curator hebben wij vernomen dat er ook een faillissement gaat worden ingediend door  de dochteronderneming van Holland Norway Lines BV, genaamd HNL Travel BV geregistreerd onder nummer 88855155 bij de Kamer van Koophandel. HNL Travel BV is wel SGR-deelnemer. Deze klanten hebben wel recht op SGR-garantie. Wij informeren de klanten van HNL Travel BV zodra wij alle informatie van de curator hebben ontvangen. Klanten hoeven hiervoor zelf geen contact met SGR op te nemen.

Verschil boekingen via Holland Norway Lines BV en HNL Travel BV
SGR krijgt vragen van consumenten over hoe zij kunnen achterhalen bij welke van de twee genoemde reisondernemingen zij geboekt hebben. De SGR-garantie geldt alleen voor pakketreizen, in dit geval bestaande uit een overtocht plus hotelovernachting(en) die geboekt zijn. De pakketreizen geboekt op de website van Holland Norway Lines worden georganiseerd door HNL Travel BV. Raadpleeg je factuur. Daarin staat vermeld dat je reis geboekt is via verkoopkanaal HNL Travel BV. Ook hebben klanten een boekingsbevestiging ontvangen waar onder het kopje “betaling” het volgende staat:

HNL Travel BV is aangesloten bij SGR. Al onze pakketreizen zijn inclusief een verplichte bijdrage van SGR van 5 euro per persoon. 

Alle andere boekingen vallen niet onder de SGR-garantie.

Updates
Wij volgen de situatie nauwlettend. Klanten van Holland Norway Lines BV raden wij aan om de updates met betrekking tot deze situatie zelf in de gaten te houden. Zodra er meer informatie beschikbaar is, zal deze worden gepubliceerd door de relevante instanties. SGR kan helaas niets voor deze klanten betekenen.