SGR Voucherfonds kent 1e goedkeuring lening toe aan Tioga Tours

22 maart 2021

Erik Jan Reuver, directeur SGR Voucherfonds, heeft donderdagochtend 18 maart Paul Backer en Martin Winkel van Tioga Tours telefonisch benaderd met de mededeling dat zij als eerste het proces hebben doorlopen en goedkeuring ontvangen voor deelname aan het Voucherfonds.
In een normale wereld zou je felicitaties verwachten als je ‘de eerste’ bent, maar in dit geval is het verkrijgen van een lening bittere noodzaak om de consument terug te betalen en zelf overeind te blijven.

Na Tioga Tours staan inmiddels nog 50 goedkeuringen opgelijnd om reisondernemingen middels een lening financiële armslag te geven. In totaal hebben zo’n 320 SGR-deelnemende reisbedrijven een aanvraag neergelegd voor een lening uit het Voucherfonds.
Voor Paul Backer van Tiogo Tours voelt het dubbel: “Natuurlijk zijn wij blij gebruik te kunnen maken van een lening, maar vóór de coronacrisis waren we een kerngezond bedrijf en groeide de omzet. Maar ik wil ook mijn complimenten geven aan SGR en ANVR. Uiteindelijk hebben zij het voor elkaar gekregen deze branche-specifieke steun te regelen die geen andere sector heeft gekregen.”

De volgende stap is aan SGR die op korte termijn Tioga een officiële leningsovereenkomst stuurt met daarin het bericht dat de leningsaanvraag is toegekend. En zodra het geld van de overheidslening op de rekening van SGR staat, kan Tioga de eerste batches volgens format aanleveren aan SGR.
Reuver: “Op dit moment wacht de overheid nog op groen licht van de Europese Commissie om het Voucherfonds te mogen financieren, maar wij hebben er alle vertrouwen in dat we op korte termijn helderheid krijgen. Intussen werkt het Voucherfonds-team door aan alle aanvragen.”